Altijd gratis verzonden! Voor 17:00 besteld, morgen in huis! 14 dagen bedenktijd
0
Winkelwagen

Wel of geen babygym kopen en wanneer?

Een babygym met lichtjes, geluidjes en genoeg speelgoed om mee te spelen. De een vindt het fantastisch, de ander wil er niks van weten. Voor de baby’s die wat minder prikkels prefereren, zijn de simpelere babygyms geschikt. Deze bevatten alleen hangend speelgoed en zorgen voor een veilige speelomgeving voor jouw kleintje.

Maar wat maakt een babygym nou een geschikt speelgoed?
In de eerste zes maanden wordt de basis voor een goed motorisch ontwikkeling gelegd. Volgens het onderzoek van professor Pieter Sauers (hoogleraar kindergeneeskunde aan het UMCG) blijkt dat wanneer kinderen op jonge leeftijd genoeg beweging krijgen, deze hier later de vruchten van plukken.

Zo zouden zij gemiddeld een hoger IQ hebben, minder last hebben van overgewicht en een verminderde kans op een voorkeurshouding (wat een afplatting van de schedel kan veroorzaken).

Een babygym is de ideale manier om jouw baby op een leuke manier in beweging te houden én tegelijkertijd te ondersteunen in zijn motorische ontwikkeling.

 

De voordelen op een rijtje

  • Helpt bij cognitieve ontwikkeling
  • Helpt bij de ontwikkeling van de visuele perceptie
  • Helpt bij de ontwikkeling van het grijpen en aanraken
  • Helpt bij de ontwikkeling van het zelfbewustzijn
  • Helpt bij de zintuigelijke stimulatie en het bewustzijn.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een babygym?

Belangrijk is om goed naar jouw baby te kijken. Bij jongere baby’s (0-3 maanden) raden wij dan ook aan om zeer voorzichtig te starten met een babygym. De prikkels van licht en geluid kunnen voor deze leeftijdscategorie snel te veel zijn, de simpelere babygyms zijn dan geschikter. Een voorbeeld: Sam & Toby Babygym van het merk NATTOU

Wanneer jouw baby verder is in zijn ontwikkeling of een oudere leeftijd bereikt, kan er rustig kennis gemaakt worden met een babygym met meer stimuli. Vooral de luxere babygyms hebben vaak veel verschillende opties. Aan te raden is om eerst met één speeltje uit de babygym de reactie van jouw kleintje te peilen.

Hoewel alle babygyms in Nederland babyveilig moeten zijn, is het van belang om jouw kleine niet uit het oog te verliezen wanneer zij gebruik maken van de babygym. Tevens is regelmatige controleren van de babygym van zeer aan te raden.

Benieuwd wat andere ouders vinden van babygyms? Neem een kijkje op
https://www.oudersvannu.nl/forums/onderwerp/1483681-tip-babygym/| Meer

  Babylush.nl         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties