Altijd gratis verzonden! Voor 17:00 besteld, morgen in huis! 14 dagen bedenktijd
0
Winkelwagen

Welke babyfles is het best?

Babyflesjes, je vindt ze overal; op internet, babywinkels, lokale drogisterijen en bij de grote supermarktketens. Maar… hoeveel babyflesjes moet je in huis hebben? Welk materiaal? Welke vorm en wat voor een speen moet je dan hebben? Wij helpen je!

Een van de belangrijkste dingen die wij je mee willen geven is dat je kleine ongeveer 20 minuten nodig heeft om zijn flesje leeg te drinken. Als dit sneller of langzamer is dan bestaat de kans dat de speen die gebruikt wordt, niet helemaal aansluit bij de behoefte van jouw kleine. Veel merken handteren leeftijdsaanbevelingen bij hun producten. Kijk hier goed naar.

Het kiezen van een fles kan nogal overweldigend zijn, er zijn immers zoveel varianten! Om het makkelijk te maken kan er eerst een keuze gemaakt worden in het materiaal van de fles. Wordt het kunststof of glas? Beide zijn geschikt voor het voeden van je kleintje, het gaat hierbij meer om wat jij prettig vindt. Het voordeel van een plastic fles is dat deze lichter is dan een glazen, handig voor onderweg dus. Het nadeel is dat deze minder duurzaam is dan een glazen fles. Het is belangrijk dat de fles en de speen van hetzelfde merk zijn. Spenen komen in 3 verschillende maten; small, medium en large (1,2,3). Deze maten vertellen jou over de vorm van de gaatjes en de hoeveelheid gaatjes de speen bevat. Hoe meer gaatjes, hoe meer melk er in de mond stroomt. Dit wordt met namen gebruikt voor jongere baby’s.

Tot slot zijn er twee speenvormen; smalle of bredere vormen (afhankelijk van het flessenmerk dat je gebruikt). De keuze uit een brede of smalle speen is geheel afhankelijk van jouw kleine. De een drinkt beter uit een smalle speen, de ander beter uit een smalle. Dit heeft te maken met de zuigkracht van jouw baby en de voeding die hij krijgt. 

Belangrijk is om te kijken naar wat jouw kleine prettig vindt en wat goed werkt. In het begin zal je even moeten zoeken, maar gelukkig zijn er genoeg varianten flesjes en spenen op de markt en zit er geheid wat tussen voor jouw kleintje.

Wat zijn jouw ervaringen met babyflesjes en spenen? Laat het ons weten!
 | Meer

  Babylush.nl         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties